
Aceste clătite cu banane sunt perfect moi și pufoase și au un gust exact ca pâinea caldă cu banane… sub formă de clătite, desigur! Este o rețetă grozavă de folosit atunci când aveți banane prea coapte!
Diminețile au un gust mai bun cu clătite! Dacă vă plac clătitele la fel de mult ca mine, atunci trebuie să încercați aceste clătite cu cartofi dulci de arțar, aceste clătite delicioase și fructate cu smântână cu afine sau… clasicele mele clătite cu zară.
Clatite cu banane
Îmi plac bananele proaspete, dar există doar ceva despre bananele prea coapte și despre toate rețetele delicioase pe care le poți face cu ele! De fapt, le las intenționat pe blatul meu să se coacă DOAR ca să pot face aceste clătite delicioase! Aveam nevoie de un mic dejun delicios și îmi place pâinea cu banane, așa că abia așteptam să fac această rețetă! Adică, cui nu i-ar plăcea gustul de pâine cu banane stropită cu niște sirop delicios??
Aceste clătite aveau gust de pâine cu banane! Erau foarte groase și umede și aveau o aromă delicioasă de banană. Mi-a placut in special glazura de artar vanilie de deasupra! Acesta a fost modalitatea perfectă de a-mi folosi bananele prea coapte, iar acest mic dejun a fost un succes uriaș! Știu că întreaga ta familie o va iubi. În plus, nu te vei putea ajuta să fredonezi cântecul „clatite cu banane” în timp ce le gătești!
Ingrediente în clătite cu banane
Aceste clătite cu banane sunt pline cu atât de multă aromă, inclusiv scorțișoară și nucșoară. La urma urmei, asta face pâinea cu banane atât de bună, așa că de ce să nu transferi acea deliciu la aceste clătite. Consultați cardul cu rețete din partea de jos a postării pentru măsurători exacte.
Făină: Am folosit făină universală în această rețetă. Le ține pe toate împreună și adaugă o aromă groasă și bogată.
Praful de copt: îi ajută să se umfle și să rămână umflați.
Sare: Aceasta îmbunătățește aroma clătitelor.
Zahăr alb: Acest lucru adaugă o aromă dulce pentru a merge cu bananele.
Zahăr brun: Acest lucru adaugă un pic de dulceață suplimentară.
Scorțișoară: se potrivește perfect cu aroma de banană.
Nucșoară: Îmi place aroma de nucă, pământească a acestor clătite.
Lapte: laptele ajută la legarea tuturor ingredientelor împreună.
Extract de vanilie: Acesta adaugă un plus de aromă.
Banane: Asigurați-vă că utilizați banane prea coapte… Cu cât sunt mai coapte, cu atât mai bine!
Unt: Acest lucru adaugă atât de multă aromă!
Nuci pecan: Nucile pecan sunt perfecte pentru a acoperi aceste clătite cu banană pentru a adăuga puțină textură!
Glazură de arțar cu vanilie
Sirop de arțar: Acest lucru adaugă acea aromă clasică de arțar pentru glazură.
Zahăr pudră: Se dizolvă ușor, ceea ce creează o bază cremoasă.
Vanilie: Aceasta adaugă un strop de atât de multă aromă!
Cum să faci clătite cu banane de casă
Puteți biciui aceste clătite într-o clipă. Doar nu mâncați tot aluatul înainte de a le face. Va fi tentant, dar credeți-mă când spun că produsul finit merită așteptarea!
Amestecați ingredientele: preîncălziți o tigaie la foc mediu-mic. Într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt, zahărul, sarea, scorțișoara, zahărul brun și nucșoara. Se adauga laptele si vanilia si se amesteca pana se incorporeaza. Va fi gros.
Combinați și amestecați: adăugați piure de banane și untul topit și amestecați până când aluatul este omogen.
Pregătiți tigaia: Pulverizați tigaia cu spray de gătit și adăugați ⅓ cană de aluat în centru. Durează aproximativ 1-3 minute să apară bulele deoarece aluatul este mai gros. Odată ce apar bulele, întoarceți-vă pe cealaltă parte.
Gatiti: repetati cu aluatul ramas. Am reușit să iau vreo 8 clătite.
Faceți glazura: amestecați harta