
BENEFICIILE CONSUMULUI DE NUCI
Miezul de nuca este un aliment delicios si este folosit in bucatarie la prepararea deserturilor. Dar in afara de asta, miezul de nuca are o compozitie si niste proprietati extrem de valoroase, fiind recomandata profilactic si terapeutic pentru o multime de afectiuni.
Nuca are in compozitia sa proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, P) minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier), acizi grasi si fibre.
Prin consumul de nuca (nu mai mult de 4-5 nuci pe zi), organismul va avea o multime de beneficii:
- ajuta la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare;
- ajuta la buna functionare a sistemului nervos si musculaturii;
- are o valoare calorica (la 100g miez 700 kcalorii) mai mare decat carnea dar este mult mai usor digerabila iar grasimile sunt grasimi nesaturate, inlatura efectul grasimilor saturate din alimentatie si contribuie la scaderea colesterolului;
- datorita acizilor grasi Omega 3 continuti, ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolilor coronariene;
- ajuta la reglarea tensiunii arteriale, intarirea vaselor de sange, protejarea inimii, diminuarea riscul unui atac de cord;
- ajuta la combaterea psoriazisului, acneii, eczemelor alergice;
- ajuta in tratamentul diareii, datorita continutului de tanin;
- ajuta in anemii, reumatism, artroze;
- ajuta in trateaza sterilitatii si impotentei la barbati;
- ajuta la tratarea cancerului mamar datorita continutului de acizi grasi Omega 3, antioxidantilor si fitosteronului;
Amestecul apicol de miere cu nuci imbina intr-un mod ideal proprietatile celor doua alimente. In general, amestecul de oleaginoase (seminte de floare, de dovleac, migdale, etc) cu mierea de albine naturala scoate in evidenta beneficiile acestora.
Nucile trebuie mestecate pe indelete inainte de a fi inghitite.
Atentie! Celor cu probleme hepatice li se recomanda un consum mai scazut de nuci.
sursa: fagurelecumiere.ro